23948sdkhjf

Butikskæde om katastrofal beslutning: Vores største aktiv er sat skakmat

Nordens største forhandler af Apple-produkter er hårdt ramt af den tvangsnedlukning, som regeringen i slutningen af sidste år indførte for store dele af detailhandlen.

Humac, der driver 23 butikker i Danmark, sælger lige nu flere varer online end nogensinde, men det kan slet ikke opveje for den tabte omsætning i de fysiske butikker, som alle er lukket. Det fortæller adm. direktør Michael Bech.

- Det er en udfordrende situation. Vores største aktiv – de fysiske butikker – er sat skakmat, siger han.

Nyansættelser helt udelukket

Størstedelen af landets butikker har været lukket ned siden den 25. december i et forsøg på at inddæmme coronasmitten. Situationens alvor for Humac er tydelig.

Lige nu er omkostningerne hver måned større end indtægterne – på trods af statens hjælpepakker.

- Det gør, at vi måske skal undlade nye tiltag og investeringer, fordi vi skal passe på pengene. Nyansættelser og genplaceringer af job er helt udelukket. Det betyder for samfundet, at de skatteindtægter og den jobskabelse, vi står for, bliver mindre. Dermed bliver regningen for samfundet større, siger Michael Bech.

Regnskab voldsomt påvirket

Humac er ejet af russiske Inventive Retail Group, der er Europas største Apple-forhandler.

Det seneste regnskab for Humac-kæden viste en omsætning på 725 mio. kr. og et underskud efter skat på 3,6 mio. kr. Tallene for det skæve regnskabsår 2019/20 er ved at blive gjort op. Og det er ikke med armene over hovedet.

- Vores regnskab er voldsomt påvirket af nedlukningen sidste forår. Og den lukning, vi står i nu, er direkte katastrofal. Det var lige op til jule- og vintersalget, at man traf den beslutning. Det absolut værste tidspunkt set med detailbriller, siger Michael Bech.

Han understreger, at Humac nok skal klare sig gennem coronakrisen med alle butikker i behold.

- Vi ved fra sidste nedlukning, at kunderne kommer tilbage. Vi ved, at de fysiske butikker har en berettigelse. Men lige nu gør det ondt, siger Michael Bech.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125